Γ. Καρτάλη 72
(Πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο)
38333 Βόλος
ead-volos@astronomos.gr
secretary@astronomos.gr
Τηλ: (+30) 2421046253
Fax: (+30) 2421051061

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΠότε θα αποφοιτήσω από τη σχολή?

Η Χειμερινή σχολή Αστρονομίας όπως και η Σχολή Αστρονομίας εξ αποστάσεως (online) είναι τριετούς φοίτησης. Τα μαθήματα κάθε τάξης ολοκληρώνονται συνήθως τον Απρίλη κάθε διδακτικού έτους. Όταν τελειώσουν όλα τα μαθήματα και οι μαθητές επιτύχουν στις εξετάσεις αποφοιτούν από την τάξη σε μια τελετή που οργανώνεται εξαιρετικά για το σκοπό αυτό σε ημερομηνία που ορίζεται από το ΔΣ της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος. Στην τελετή αυτή δίνονται στους μαθητές οι τίτλοι σπουδών τους και διάφορα αναμνηστικά (μπλουζάκια, καπέλα κλπ). Επίσης βραβεύονται οι καλύτερες αστρονομικές κατασκευές των μαθητών.

Οι μαθητές της Σχολής Αστρονομίας εξ αποστάσεως μπορούν να λάβουν τον τίτλο σπουδών τους είτε ηλεκτρονικά από το site είτε συμμετέχοντας στην τελετή αποφοίτησης μαζί με τους μαθητές του Χειμερινού σχολείου ή ακόμη και τους μαθητές του Θερινού σχολείου. Στην τελετή αποφοίτησης η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος φροντίζει να υπάρχει και πλούσιος μπουφές ώστε η τελετή να έχει έναν απόλυτα ευχάριστο χαρακτήρα.

Οι απόφοιτοι των τριών τάξεων μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους σε κάθε τάξη λαμβάνουν τους παρακάτω τίτλους σπουδών :

 

a-class-2
b-class-2
03class-cert