Γ. Καρτάλη 72
(Πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο)
38333 Βόλος
ead-volos@astronomos.gr
secretary@astronomos.gr
Τηλ: (+30) 2421046253
Fax: (+30) 2421051061

ΓΟΝΕΙΣ


Γιατί να στείλω το παιδί μου στη σχολή Αστρονομίας?

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών,

Εάν τα παιδιά σας είναι πολύ καλοί μαθητές και μάλιστα άριστοι ή εάν έχουν κάποια κλίση προς την αστρονομία, εάν τους αρέσει να βλέπουν διαστημικά προγράμματα και να παρακολουθούν ντοκιμαντέρ που ασχολούνται με αστρονομικά θέματα, τότε είναι ευκαιρία να καλλιεργήσετε αυτή την τάση τους και να τα προωθήσετε να εγγραφούν στις Σχολές Αστρονομίας που λειτουργούμε από το 2011.

Μόνο τότε θα ολοκληρώσουν αυτή  την έφεση που έχουν και θα γνωρίσουν καλύτερα και μεθοδικότερα τα θαυμάσια του έναστρου ουρανού. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ασχοληθούν συστηματικά με την γνώση και την έρευνά του. Έτσι θα έχετε εξασφαλίσει μια ευχάριστη ενασχόληση στον ελεύθερο χρόνο τους και παράλληλα θα έχετε κερδίσει ένα ευχάριστο και όμορφο κίνητρο για τη ζωή τους.

Οι δύο σχολές που έχουμε είναι τριετούς φοιτήσεως και οι μαθητές διδάσκονται μέσα σ’ αυτές από εξειδικευμένους καθηγητές με πολύχρονη πείρα και παιδαγωγική επάρκεια κάθε τι που σχετίζεται με την Αστρονομία και το Διάστημα. Η διδασκαλία γίνεται επαγωγικά και αρχίζει από το ηλιακό μας σύστημα, προχωρεί στους αστέρες και τους αστερισμούς του ουρανού, εξετάζει το Γαλαξία μας, τους άλλους γαλαξίες και το Σύμπαν γενικότερα. Επεκτείνεται επίσης και στη διαστημική, καθώς και στις νέες αστρονομικές θεωρίες και ανακαλύψεις.

Έτσι τα παιδιά αποκτούν μια σπουδαία εγκυκλοπαιδική γνώση του περιβάλλοντος κόσμου και έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του Σύμπαντος και της Δημιουργίας.

Όσα παιδιά θέλουν να προχωρήσουν περισσότερο, μπορούν να δοκιμάσουν να λάβουν μέρος στους πανελλήνιους διαγωνισμούς που γίνονται χωριστά για καθεμιά από τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο και εκμεταλλευόμενα τις γνώσεις που θα αποκτήσουν από την φοίτησή τους στις σχολές μας, να βραβευθούν με χρηματικά και άλλα βραβεία. Αν μάλιστα είναι μαθητές του Λυκείου και πρωτεύσουν, θα έχουν το προνόμιο να μεταβούν στη NASA και να λάβουν μέρος στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής (ασφαλώς δωρεάν) και να έχουν έτσι διεθνείς διακρίσεις με επαίνους και μετάλλια.

Πολυάριθμοι μαθητές των διαγωνισμών αστρονομίας μέχρι τώρα, δοκίμασαν τέτοιες δόξες και τιμές. Μπορείτε να δείτε σχετικά άρθρα και φωτογραφίες στο ειδικό site του Πανελληνίου Διαγωνισμού Αστρονομίας contest.astronomos.gr. Τα οφέλη από την συμμετοχή στα προγράμματα σπουδών των σχολών μας δεν σταματούν εδώ, αλλά επεκτείνονται χρονικά και αργότερα, στις Ανώτατες Σχολές της χώρας μας, όπου τα παιδιά ως φοιτητές πλέον, θα βρουν μπροστά τους τις γνώσεις αυτές και ποιος ξέρει ίσως καταλάβουν και αυτοί ανώτερες επιστημονικές και ερευνητικές θέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Δεκάδες μαθητές των σχολών μας είχαν την εξέλιξη αυτή και μάλιστα αρκετοί από αυτούς έχουν γίνει πολύτιμοι συνεργάτες μας.

Μην αφήνετε την ευκαιρία αυτή. Εγγράψετε τα παιδιά σας, και να είστε βέβαιοι ότι θα νιώσετε τελικά κερδισμένοι και εσείς, ως γονείς και κηδεμόνες, αλλά πολύ περισσότερο τα παιδιά σας.Λοιπές Πληροφορίες

Συμμετοχή

Στις σχολές Αστρονομίας μπορούν να συμμετέχουν μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Λυκείου και ενήλικες που τους ενδιαφέρει η Αστρονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατασκευές

Οι κατασκευές - projects αστρονομικού ενδιαφέροντος παρέχουν στους μαθητές τη δυνατότητα της αυτενέργειας και της ομαδικής συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μαθήματα

Τα μαθήματα παρέχονται είτε Online μέσα από αυτό το site, είτε με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρατήρηση

Στο Χειμερινό σχολείο Αστρονομίας, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία αστροπαρατήρηση στην ύπαιθρο, με τηλεσκοπία της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποφοίτηση

Μετά το τέλος των μαθημάτων, σε μια ιδιαίτερη τελετή οι επιτυχόντες λαμβάνουν τους τίτλους σπουδών τους και διάφορα αναμνηστικά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βιβλία

Στους μαθητές όλων των κύκλων σπουδών στις σχολές Αστρονομίας, διανέμονται δωρεάν βοηθητικά βιβλία της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΕπιλέξτε κύκλο σπουδών