Γ. Καρτάλη 72
(Πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο)
38333 Βόλος
ead-volos@astronomos.gr
secretary@astronomos.gr
Τηλ: (+30) 2421046253
Fax: (+30) 2421051061

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΠως μπορώ να συμμετέχω?

Στο Χειμερινό σχολείο Αστρονομίας και στη Σχολή Αστρονομίας εξ αποστάσεως (online), μπορούν να συμμετέχουν μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου όπως επίσης και ενήλικες που τους ενδιαφέρει η Αστρονομία. Οι εγγραφές στο Χειμερινό Σχολείο γίνονται με φυσική παρουσία στο τόπο διεξαγωγής των μαθημάτων (κτίριο Ματσάγγου 28ης Οκτωβρίου 78 στον Βόλο), στις ημερομηνίες που ανακοινώνονται έγκαιρα στο site. Η εγγραφή στη Σχολή Αστρονομίας (online) γίνεται διαδικτυακά μέσα από αυτόν τον ιστότοπο (website). Οι ημερομηνίες εγγραφών online ανακοινώνονται έγκαιρα σ’ αυτόν εδώ τον ιστότοπο (website) αλλά και στο site www.astronomos.gr.
Προϋπόθεση για τη φοίτηση στις σχολές Αστρονομίας είναι πληρωμή των διδάκτρων, η οποία μπορεί να γίνει άπαξ ή σε τρεις δόσεις. Το κόστος των διδάκτρων φοίτησης είναι εξαιρετικά χαμηλό και ανακοινώνεται κάθε διδακτικό έτος στη σελίδα εγγραφής (για την online σχολή). Οι μαθητές που φοιτούν στις σχολές Αστρονομίας λαμβάνουν δωρεάν το εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία κλπ).

Η φοίτηση στo Χειμερινό σχολείο Αστρονομίας είναι ανελλιπής, γι’ αυτό σε κάθε μάθημα δίνουν τις παρουσίες τους οι μαθητές. Επίσης οι διδάσκοντες καθηγητές κάνουν άλλοτε μεν τεστ επί του προηγουμένου μαθήματος, άλλοτε δε επαναληπτικά διαγωνίσματα, για την καλύτερη εμπέδωση της διδασκόμενης ύλης και την μεθοδικότερη αξιολόγηση των μαθητών.

Η φοίτηση στη Σχολή Αστρονομίας εξ αποστάσεως (online), είναι πιο ελεύθερη. Τα μαθήματα βρίσκονται καταχωρημένα σε ειδικές σελίδες του παρόντος ιστότοπου με τη μορφή βίντεο. Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν τα βίντεο του κάθε μαθήματος όποια ώρα της ημέρας, και όποια ημέρα θέλουν. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό προβολών των βίντεο ενός μαθήματος. Βέβαια απαγορεύεται η αντιγραφή του βίντεο με οποιονδήποτε τρόπο. Οι μαθητές της σχολής αστρονομίας πιστοποιούν τις γνώσεις τους σε δύο online τεστ που γίνονται σε συγκεκριμένο χρόνο, που ανακοινώνεται στους μαθητές έγκαιρα. Οι μαθητές που θα επιτύχουν βαθμολογία άνω του 40% σε κάθε ένα από τα δύο τεστ θα πάρουν αποδεικτικό φοίτησης και θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην επόμενη τάξη. Η ημερομηνία της online εξέτασης των μαθητών δεν μπορεί να μεταφερθεί για κανέναν λόγο και αυτό οι μαθητές θα πρέπει να το λαμβάνουν υπόψη από την αρχή. Δικαίωμα εξέτασης έχουν μόνο οι μαθητές που είναι οικονομικά ενήμεροι την ημερομηνία διεξαγωγής της εξέτασης.