Γ. Καρτάλη 72
(Πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο)
38333 Βόλος
ead-volos@astronomos.gr
secretary@astronomos.gr
Τηλ: (+30) 2421046253
Fax: (+30) 2421051061

ΜΑΘΗΤΕΣ


Γιατί να φοιτήσω στη σχολή?

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Σας προσκαλούμε από τη θέση αυτή να έλθετε κοντά μας για να γνωρίσετε έναν κόσμο παράξενο και εντυπωσιακό, έναν κόσμο καινούργιο και ανανεούμενο συνεχώς. Είναι ο κόσμος του Σύμπαντος, ο κόσμος της εξέλιξης και της δημιουργίας. Είναι ο άγνωστος κόσμος, ο κόσμος του Διαστήματος που θα σας καταπλήξει και θα σας ενθουσιάσει. Είναι ο κόσμος που δεν θα τον διδαχθείτε στο Σχολείο σας, γιατί δεν περιλαμβάνεται στα μαθήματά σας και γι’ αυτό θα σας κινήσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον και θα εξάψει την περιέργεια και τη φαντασία σας.

Στο «Χειμερινό σχολείο Αστρονομίας» για τους Βολιώτες και στη «Σχολή Αστρονομίας OnLine (εξ αποστάσεως)», για όσους κατοικούν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ακόμη και του εξωτερικού. Τις σχολές αυτές τις λειτουργούμε από το 2011 ανελλιπώς και έχουν φοιτήσει σ’ αυτές πάνω από 1000 μαθητές και μαθήτριες μέχρι τώρα. Εδώ θα γνωρίσετε τον άπειρο αυτό κόσμο, με απλά και εύκολα μαθήματα. Μέσα από τους κύκλους μαθημάτων των τριών τάξεων της σχολής θα μάθετε πρώτα, για το πλανητικό μας σύστημα και τους πλανήτες. Τον Ερμή, τον πλησιέστερο πλανήτη προς τον Ήλιο, την Αφροδίτη, που περιβάλλεται από νέφη, την όμορφη Γη μας, τον Άρη, τον Δία, τον μεγαλύτερο από τους πλανήτες με τους πολλούς δορυφόρους του, τον Κρόνο, με τον περίφημο δακτύλιό του, τον Ουρανό με το γαλάζιο χρώμα του και τον Ποσειδώνα που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι, αλλά μόνο με τηλεσκόπιο. Θα μάθετε επίσης για τον Ήλιο με τις κηλίδες του, για τη Σελήνη με την πληθώρα των κρατήρων της και για τις εκλείψεις, τους αστεροειδείς, τους δορυφόρους των πλανητών και πολλά άλλα. Όλα αυτά στην Α΄ τάξη.

Στη Β΄ και στη Γ΄ τάξη θα ταξιδέψετε στους αστέρες, στους γαλαξίες, στο Σύμπαν ολόκληρο. Θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για την ουράνια σφαίρα και για τα τηλεσκόπια. Θα αποκτήσετε γνώσεις για τους πυραύλους, για τα διαστημόπλοια, για τους διαστημικούς σταθμούς και γνωστικά θα πορευτείτε πέρα από τη Γη μας, με τα διαστημικά σκάφη, για να φθάσετε τελικά έξω από το πλανητικό μας σύστημα. Θα γνωρίσετε νέες αστρονομικές θεωρίες και ανακαλύψεις που αφορούν στις μαύρες τρύπες, τα βαρυτικά κύματα τους εξωπλανήτες, τη Μεγάλη Έκρηξη και πολλά άλλα.

Μη χάσετε την ευκαιρία να αγγίξετε με σοβαρότητα την επιστήμη της Αστρονομίας. Με την εγγραφή σας τον Ιανουάριο σε μια από τις δυο Σχολές μας σίγουρα θα θεωρήσετε τον εαυτό σας ευτυχή που τολμήσατε.Λοιπές Πληροφορίες

Συμμετοχή

Στις σχολές Αστρονομίας μπορούν να συμμετέχουν μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Λυκείου και ενήλικες που τους ενδιαφέρει η Αστρονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατασκευές

Οι κατασκευές - projects αστρονομικού ενδιαφέροντος παρέχουν στους μαθητές τη δυνατότητα της αυτενέργειας και της ομαδικής συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μαθήματα

Τα μαθήματα παρέχονται είτε Online μέσα από αυτό το site, είτε με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρατήρηση

Στο Χειμερινό σχολείο Αστρονομίας, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία αστροπαρατήρηση στην ύπαιθρο, με τηλεσκοπία της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποφοίτηση

Μετά το τέλος των μαθημάτων, σε μια ιδιαίτερη τελετή οι επιτυχόντες λαμβάνουν τους τίτλους σπουδών τους και διάφορα αναμνηστικά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βιβλία

Στους μαθητές όλων των κύκλων σπουδών στις σχολές Αστρονομίας, διανέμονται δωρεάν βοηθητικά βιβλία της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΕπιλέξτε κύκλο σπουδών